Kam letijo drobne ptičke?

Kam letijo drobne ptičke?
Ena sem, ena tja.
Nosijo jih perutničke
čisto tja, čisto tja,
čisto tja do vrh neba.

Če bi imela perutničke,
tudi jaz bi odšla
kakor vse te drobne ptičke
čisto tja, čisto tja,
čisto tja do vrh neba.

 Anja Štefan

Vedno sem občudovala brezbrižni let ptice, kot bi se mi posmehovala na krilih vetra in oblakih svobode.

Ptice so zadnji mesec na vsakem našem koraku vezanem na dejavnosti v skupini. Dobro se držimo. Podobni smo tistim pernatim trdoživkam, ki prezimujejo doma. Odporne na mraz, leden veter, ivje, zmrzal in vse tegobe tega sveta.

Zato nama velikokrat posije sonce, ko opazujeva otroke in njihov razvoj, ki se kaže v njihovi sproščenosti, komunikaciji, samostojnosti, prosti in ustvarjalni igri, pozornosti, razumevanju in tudi v besedi »NE«. Zahteva po pozornosti je velika, navajamo se deliti stvari in tega, da niso sami. Beremo, pojemo, plešemo, likovno ustvarjamo, matematično modrujemo, hodimo in hodimo proti Kekcu, proti Soči, po vinogradih, oljčnikih in sadovnjakih, po starem Solkanu,….. Takrat nasmejemo vse, ki se po malem pripravljajo na pomlad in urejajo svoj del primorske zemlje.

Kam torej letimo od tu naprej?

Upava, da v čas, ko se bo zopet dovoljeno objeti in pogovarjati brez mask. Ko bo naše vprašanje »Ali greva skupaj na potep?« in ne »A si pozitiven?«. Ko bomo zopet lahko čuteč človek drug drugemu.

Prilagava nekaj mesečnih dejavnosti otrok, na katere sva zelo ponosni. Preizkušava in eksperimentirava skupaj z otroki. Navadno nam uspejo res dobre stvari. Oglejte si našo galerijo Razstava v malem posvečena Pticam in vašim otrokom.

Bodite lepo, ostanite zdravi in letite….

Če tega več ne znate, vprašajte otroke, kako se to počne…oni vedo.

Heidi in Irena

(Skupno 514 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...