PO POMLADI DIŠI

Včasih smo v marcu s prvim koncertom »So ptički se ženili« pozdravili pomlad in tako otvorili sezono nastopov vrtčevskega zbora Solkanski malčki. Danes se, malce otožno, spominjam in si rečem »Ma kje je že to…«

Še vedno pojemo nebroj znanih in manj znanih pesmi. Ljudskih polnih šegavosti in modernih o opicah in kengurujih.

Pomlad je prebudila Vrtnarje, zopet smo skupaj, zopet smo poprijeli za delo. To pomeni zemljo, lončke, sadike, semena, čebulice, zalivalnike, obiske vrtnarije, svetovanje pravih vrtnarskih mojstrov, ki nam velikodušno odstopijo sadike solate, peteršilja, zelene, blitve, jagod. Pravijo, da zato, da se bo nekaj videlo, ker ne bo potrebno čakati, da semena vzklijejo. Hvala Metodu iz vrtnarije Koršič.

Ugotovili smo, da je brkljanje po zemlji dobra zabava. Malce nerodno je le to, ker je zemlja potem povsod – v čevljih, nogavicah, na laseh, pod majico, na popku in tudi v plenicah. Ampak to vse z lahkoto uredimo.

RADIČ
(Anja Štefan)

Trili lili, trala la,
naše miške ni doma,
kam je šla? Na Dolgi grič
po semena za radič.

Trili lili, trala la,
kdaj bo miška spet doma?
Kdo bi vedel, ker na poti
vsaka rožica je zmoti. 

Janez Bitenc je za otroke napisal in uglasbil ogromno enostavnih otroških pesmi, ki pa imajo vse enako poslanstvo – razveseljevati, uživati in se z lahkoto učiti.

POMLADNA (Janez Bitenc)
https://www.youtube.com/watch?v=Jo-edwq24Js

So zvončki se zbudili,
veselo zazvonili,
cin, cin, cin, cin, cin, cin, cin, cin,
kako je to lepo.

Trobentice so vstale,
veselo zaigrale,
tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu,
kako je to lepo.

Otroci pohiteli,
na travnik so in peli,
tra, la, la, la, tra, la, la, la,
kako je to lepo.

V kolažu fotografij vam pokažemo, kaj vse smo še počeli od prejšnjega snidenja preko spletnih prispevkov. Pustni čas je bil poln dogodivščin in ustvarjalnic. Zakaj bi imeli le pustni torek, če lahko imamo pustni teden? In zgodilo se je… Abrakadabra, hokus pokus, tri kosmate muhe – otroci so postali levi, gusarji, princeske, policisti, dinozavri, mačke, tigri.

Potem smo šli na lov proti Kekcu za prvimi trobenticami. Nanje trobili (kako je to težko) in jih jedli (kako je to okusno). Prebrali zgodbo za vsak dan. Plesali palčkovo kolo in se premikali po polžje od drevesa do drevesa celi uri dve. Posadili tulipane v matematične gredice po barvi in številu, … in še veliko drugih stvari.

 

Ojoj, da ne pozabimo…

Dragi vsi, ki praznujete v marcu – ženske in moški, pa mamice in pomlad, pa ptički , ki se ženijo, ….

Lepota ni to, kar lahko kupiš in daš. Lepota je to, kar lahko si drug drugemu.

Imamo vas radi.

 

Znova se učimo živeti SKUPAJ in DELITI stvari med seboj ter si POMAGATI. To nam je čas, ko nismo bili vsi v vrtcu, vzel. Še vedno bivamo v vrtnarskem mehurčku in skrbimo za zdravje nas vseh.

In tako vsak dan znova.

Ostanimo strpni, potrpežljivi, igrivi in nagajivi. Pazimo nase in na druge.

 

Lepo vas pozdravljava Heidi in Nevenka.

(Skupno 333 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...