NOVEMBERSKI POZDRAV

Danes je Martinovo.

Sicer to ni praznik, je pa v preteklosti pomenil nekakšno časovno prelomnico med jesenjo in zimo. Pospravili smo pridelke, vino je dozorelo, na kmetijah so imeli koline … ljudje smo se pripravljali na zimo in dela zaključili s praznovanjem v krogu prijateljev, sosedov, znancev, sorodnikov, kjer se je pelo, veselilo, načrtovalo in predebatiralo temne in svetle strani tedanjega časa. In bolj kot se je nočilo bolj glasni so postajali argumenti za ali proti. 

Danes je krog naših stikov omejen. Med nami so ograje, ceste in zidovi. Vsakdo išče načine, kako bi lahko bili bliže svojim dragim. Pogrešamo se. Tako zelo.

Z Nevenko pogrešava vrtnarske škrate. Načrtovane dejavnosti so na odstavnem pasu in čakajo čas, ko bomo znova skupaj in nadaljevali tam, kjer nas je virus ustavil.

V kolažu fotografij so posnetki praznovanja Tedna otroka, pohoda na Kekec, raznih likovnih, glasbenih, matematičnih delavnic, lutkovnih predstav in igranih improvizacij, čas pravljic, starih ljudskih iger in plesov … pa še in še. Od konca septembra do Martinovega v novembru nas spremlja jesen, kostanj, ježki, jabolka in hruške, gozdni plodovi, želod, lešniki in orehi …

Vaši otroci presenečajo. Zmorejo veliko več kot se od njih pričakuje in to nama dokazujejo vedno znova. Ko jim postaviš novo stopničko na lestvi, ki je malce višja od prejšnje in jo je potrebno osvojiti. Poizkusijo enkrat, dvakrat in tretjič. Vse dokler ne stojijo varno in se veselo razgledujejo naokoli za novimi izzivi.

Dragi starši. Želiva vam strpnosti in potrpljenja. Veliko naročje sončnih dni in prijaznih ljudi. Če karkoli potrebujete, sva tu za vas in vaše otroke. Samo en telefonski klic ali sporočilo stran.

Dragi otroci (Vrtnarski navihančki). Ne pozabite:

–        na besedi hvala in prosim,

–        na vesele pozdrave, objeme in smeh,

–        kako se obuje čevlje in uredi oblačila ter obleče bundo,

–        na pesmi in zgodbe ter igre, ki smo se jih igrali,

–        da vas IMAMO RADI vsak dan.

Imejte se lepo …. (upam da) kmalu nasvidenje.

Heidi in Nevenka

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...