PLAVALNI TEČAJ

Predšolski otroci treh enot vrtca pri OŠ Solkan so nestrpno odštevali dni, ko so se zbrali na bazenu v Novi Gorici. Čakal jih je petdnevni tečaj plavanja. Vsi otroci so komaj čakali, da začofotajo v bazenu. Pred tem se je bilo seveda treba preobleči v kopalke, kar pa je šlo, na presenečenje vzgojiteljic, zelo hitro in brez težav. Vaditelji plavanja so otroke seznanili s pravili in pomenom razgibavanja pred plavanjem, nato pa dejavnosti v vodi nadaljevali po skupinah glede na predznanje.
Da pa so v petih dneh tečaja otroci čofotanje nadgradili in postali boljši, se gre zahvaliti srčnim vaditeljem in vaditeljicam plavanja, ki so s svojo pojavo, igrivostjo, neizmerno potrpežljivostjo in zabavno animacijo pritegnili prav vsakega otroka. Otroci niso bili le udeleženci plavalnega tečaja, ampak otroci, ki so bili deležni tako skupinskega kot individualnega vodenja in pomoči.
Kljub obilici dela je bilo ves čas slišati otroški smeh in navdušenje. Končni rezultat tečaja je bil navdihujoč, saj so vsi otroci napredovali, nekateri celo splavali, plavalci pa izpopolnili plavalno tehniko.

Zadnji dan tečaja so vaditelji otrokom podelili diplome, vzgojiteljice pa medalje za opravljen tečaj plavanja. Trikrat hura za »naše« otroke.

Pomočnica ravnatelja za vrtec

Urška Komel

(Skupno 490 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...